10 december 2015

Partners

VAN 1 MILJOEN WATER, NAAR 1 MILJOEN IDEEEN.
Verschillende partijen hebben de handen ineen geslagen, en dit vormt de basis voor een nieuw een sterk concept.

House of Design
House of Design houdt zich bezig met design, innovatie en het vormgeven van een duurzame samenleving. HoD werkt samen met Het Paleis aan een duurzaam interieur voor de bovenkamer van Groningen. We creëren een plek waar de bezoeker omgeven wordt door unieke meubels van ontwerpers uit het Noorden, gemaakt van lokale materialen en duurzaam geproduceerd. We streven naar een invulling volgens circulaire economie.
House of Design is hoofdhuurder van de watertoren sinds 2014 en heeft een kantoor op de benedenverdieping samen met vastgoedadviesbureau NESK.

Het Paleis Groningen
Het Paleis is een cultureel woon- en werkcomplex in het voormalig scheikundig laboratorium van de Rijks Universiteit Groningen. Een broedplaats waar kunstenaars, vormgevers, ondernemers en cultuurliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Waar wonen en werken samengaan.  De vroegere praktijkzalen zijn omgetoverd tot gastenverblijven. Het Paleis beschikt over tien unieke hotelkamers, die allen zijn ontworpen door Groningse vormgevers.

De voormalige collegezaal is getransformeerd tot een van de zalen. Het Paleis met zaalverhuur van de vier stijlvol ingerichte zalen vormt een ideale plek voor netwerkborrels, vergaderingen, presentaties, workshops en ontmoetingen.

De Brasserie is onze centrale ontmoetingsplek, met een prachtig terras. Hier kunt u heerlijk lunchen tijdens uw bijeenkomsten of genieten van een afsluitend buffet. Door onze kennis en ervaring met de verhuur van zalen en het verzorgen van catering is Het Paleis Groningen de beste keuze voor de exploitatie van De Bovenkamer Van Groningen.

Het Paleis website Bovenkamer


Groninger Monumenten Fonds
Na 37 jaar leegstand is de oude Groningse Watertoren op vernuftige wijze getransformeerd tot een nieuw, publiek toegankelijk icoon. In het 42 meter hoge industriële erfgoed is een multifunctioneel en zakelijk centrum gehuisvest. Eigenaar Groninger Monumentenfonds (GMF) behoudt hiermee de unieke skyline van Groningen en waarborgt met een gezonde exploitatie het behoud van dit unieke, industriële erfgoed.